AJAX alarmsystemer uten abonnement

Ta kontrollen over sikkerheten selv

Securinord er leverandør av Ajax sikkerhetssystemer, og vi tilbyr skreddersydde løsninger til ditt behov. Ajax er FG-godkjent og beskytter hjemmet ditt mot brann, innbrudd og vannlekkasjer.

Systemet styres av en sentralenhet med et vell av muligheter. Her kan man koble til utendørs bevegelsessensorer, som igjen kan slå på lys eller starte opptak. Videre kan en vannsensor ved oppvaskmaskin gi alarm om uhellet skulle være ute. Begynner det å brenne, vil røyk- og branndetektorer varsle om dette. Sentralen kan enten sende varsler til husstandens mobiltelefoner, eller kobles til et sikkerhetsselskap for utrykning, eller begge deler.

Systemet er selvfølgelig tilgjengelig for deg over hele verden. Med bruk av en smarttelefon kan du styre alarmsystemet, få sanntidsinformasjon om hjemmets tilstand samt styre evt. overvåkningskameraer.

Systemet finnes både som kablet og trådløs versjon, og Securinord kan selvfølgelige levere begge utifra kundes ønske og behov.

I tillegg til dette, er Ajax like lett å bruke for eldre og barn, hvor intuitivitet er satt i høysetet.

Enheter i systemet:

Sentralenhet

Kjernen i systemet fra Ajax er sentralenheten. Her analyseres alle hendelser fra de andre enhetene, luker ut falske alarmer og varsler når det virkelig er fare på ferde. Sentralenheten kan leveres i både for 12V og 220V, så om systemet skal brukes i båt eller campingbil, på hytta, hjemme eller i næringsbygg kan den skaleres til dette. Den kan også levereres med støtte for 4G og WiFI, slik at man ikke trenger å strekke kabler om det er langt mellom router og sentralenhet.

Røykdetektorer

Våre røykdetektorer er mer avanserte enn vanlig, de kan leveres som en vanlig standard røykdetektor, eller med sensorer for karbonmonoksid (CO) og varme, slik at de også vil oppdage f.eks. ulmebrann. De beste detektorene klarer til og med og skjelne mellom damp, stekeos og brann.

Bevegelsessensor med eller uten kamera

Når alarmen er slått på, vil denne enheten kontinuerlig skanne rommet for unormale bevegelser, og utløse alarmen om den oppdager noe. Kjæledyr og gardiner som blafrer i vinden vil ikke utløse alarm. Enhetene kan også fåes med kamera med og uten fjernutløsning. Ved alarm vil de da sende et bilde til telefonen din, og med fjernutløsning kan du selv be om å få bilder fra enheten om alarmen er slått på.

Dør-/vindusdetektor - shock guard

Disse enhetene vil løse ut alarmen om døren eller vinduet åpnes, eller glass knuses. Med avanserte sensorer kan du til og med sove trygt med vinduet åpent på varme sommerdager.

Vann- og lekkasjesensor

Mange husholdningsapparater er i dag tilkoblet vann, f.eks. kjøleskap med innebygget vanndispenser og ismaskin. Hvis uhellet skulle være ute og disse begynne å lekke, kan vannet gjøre stor skade på gulvet, og enda verre etasjen under. En liten vannsensor plasseres på gulvet f.eks. under/ved siden av oppvaskmaskin eller kjøleskap, og varsler om den kommer i kontakt med vann.

Betjeningspanel

Ajax-systemet kan enkelt aktiveres eller deaktiveres med betjeningspanelet. Her kan du også stanse en pågående alarm eller sende panikkalarm til brukere av systemet. Panelet fåes i versjoner både med og uten RFID-brikke for adgangskort eller tags på nøkkelknippet.